Skip to main content

Roy van der Velden

Roy van der Velden is directeur-oprichter van BIMlink. Hij heeft 30 jaar ervaring met complexe nieuwbouwprojecten en het beheren van vastgoedportefeuilles voor beheerorganisaties. Hij heeft het platform ontwikkeld op basis van ervaring opgedaan in deze twee compleet verschillende werelden van vastgoedbeheer en zo beide nader tot elkaar gebracht.

Rol van BIM

Roy gaat graag in discussie met klanten, leveranciers en experts in de bouw over de rol van BIM bij het ontwikkelen van bouwprojecten en tijdens de overdracht van het BIM-beheermodel aan opdrachtgevers. “Om BIM optimaal te benutten, moet je als opdrachtgever al vroeg in het proces de juiste eisen stellen aan het model. Alleen dan krijg je bij oplevering een werkbaar BIM-model voor een compleet en effectief gebouwdossier”, aldus Roy.

Reizen naar het onbekende

Roy heeft in zijn vrije tijd een voorliefde voor reizen naar afgelegen en ontoegankelijke gebieden. “Ik heb al jaren een foto op het bureaublad van mijn laptop en daar krijg ik vragen over tijdens presentaties. Deze foto is van Ladakh, een zeer afgelegen gebied in India waar nauwelijks mensen wonen. De leegheid en stilte hebben een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik bezoek dit soort plekken graag.”

Terug naar de over ons-pagina