Skip to main content

BIMlink heeft maandelijks nieuwe releases en updates aan het BIM-cloudplatform. Na feedback van klanten zijn deze maand verbeteringen aangebracht aan de DWG-viewer, projectstructuur, notificaties, uploadlijst en Workflows.

De upgrades aan het BIMlink online gebouwdossier voor bedrijven in de bouw- en vastgoedsector zijn deels gebaseerd op input en feedback van gebruikers. Zo is het mogelijk om BIMlink verder te verbeteren. Ideeën van klanten worden zorgvuldig bekeken en waar nodig ingepland voor onze nieuwe release. Voordat een nieuwe feature live gaat, is deze uiteraard zorgvuldig getest om de kans op fouten en bugs te minimaliseren.

Veel wensen

In de meest recente release van 1 november 2021 (versie 3.5.7) zijn diverse wijzigingen verbeteringen aangebracht die gebruikers helpen bij een efficiënter werkproces. Dit zijn de vijf belangrijkste nieuwe features:

  • Vanuit de DWG-viewer kunnen pdf’s worden gegenereerd in zwart. Kleuren en grijstinten zijn niet altijd duidelijk in een print op papier, daarom is er nu de optie om alle lijnen en teksten in zwart te printen.
  • In de projectstructuur (het menu met gebouwen en verdiepingen) is het mogelijk geworden om een gebouw te selecteren zonder de onderliggende verdiepingen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld documenten die aan het gebouw zijn toegevoegd maar niet aan een verdieping beter vindbaar.
  • Notificaties die binnen een project(fase) verzonden zijn nu terug te vinden in de module Communicatie. Hiermee is een duidelijk overzicht ontstaan van welke notificaties er verzonden zijn. Gebruikers zien alleen notificaties die zij zelf hebben verzonden of die aan hen zijn gestuurd.
  • Bij het gebruik van een uploadlijst om documenten in BIMlink te plaatsen kan in een aparte kolom het documenttype per document aangegeven worden. Handig als je bijvoorbeeld tekeningen en documenten tegelijk wil plaatsen.
  • Bij Workflows is een check ingebouwd die kijkt of een regular expression geldig is als die is toegevoegd als voorwaarde. Hierdoor krijgen gebruikers direct feedback over de ingevoerde formule.

Verder lezen

De lijst met nieuwe features is langer dan deze highlights. In het BIMlink support portal staat meer informatie over alle upgrades en fixes.

Vragen?

Zoek met vragen over de mogelijkheden van BIMlink of over de nieuwe features, contact met Ed den Boer.