Skip to main content

BIMlink heeft weer een aantal mogelijkheden toegevoegd aan het platform. Zo is Single Sign-on (SSO) uitgebreid en is de connectie met BIMcollab verbeterd. Daarnaast is BIMlink Forms nu ook beschikbaar voor klanten, lees daarover verder in een apart nieuwsbericht.

Koppeling met BIMcollab

Met de koppeling met BIMcollab kunnen gebruikers van BIMlink nu zelf issues aanmaken in BIMlink. Die worden dan automatisch als BCF-issue naar BIMCollab gestuurd. Zo kunnen gebruikers nu direct vanuit BIMlink issues aanmaken die als BCF worden ingelezen in deze issuemanagement-tool.

Diverse (kleinere) updates

  • Het is nu mogelijk om op basis van Single Sign-on (SSO) in te loggen op het BIMlink-platform en daarbij te kiezen voor een eigen identity server (Azure of SURFconext).
  • In het DMS is het mogelijk om zelf extra kolommen aan te maken om metadata toe te voegen aan bestanden. Op deze manier kan een gebruiker de metadata flexibel inrichten.
  • Klanten kunnen nu hun wens-status aangeven in het klantportal.
  • Er zijn verder vrij veel specifieke updates naar aanleiding van klantvragen uitgevoerd en verwerkt in het BIMlink-platform.

BIMlink Forms

BIMlink introduceert deze maand bovendien de betaversie van de tool BIMlink Forms. Gebruikers kunnen hiermee formulieren (zoals voor controle- en keuringslijsten voor de WKB, oplever- en inventarisatieformulieren, Verzoeken tot Wijziging) plannen in tijd. Ook kunnen bewijslastdocumenten voor de WKB vanuit het DMS worden gekoppeld aan formulieren en aan 3D-objecten in modellen.

Lees hier verder over BIMlink Forms.