Skip to main content

Samenwerking CSN Groep

BIM Workspace

Data en applicaties uitwisselen 

BIMlink werkt met BIM Workspace van CSN Groep om de uitwisseling van applicaties en data in bouwprojecten te faciliteren en de kwaliteit van gebouwdossiers te verhogen. BIM Workspace is een virtuele desktop in de cloud waar BIM- en CAD-applicaties kunnen worden geïnstalleerd. Door het centraliseren van projectdata en applicaties hebben stakeholders altijd veilig en device-onafhankelijk toegang tot de juiste data en applicaties. Dit maakt het BIM-proces efficiënter en de faalkosten dalen omdat er minder extracten worden uitgewisseld. En intellectueel eigendom is beter beschermd omdat mensen alleen toegang krijgen tot voor hen relevante data. Alle data blijft dus binnen de beveiligde projectomgeving en komt niet meer op verschillende bedrijfsnetwerken terecht.

ISO 19650

De samenwerking tussen BIMlink en BIM Workspace zorgt ervoor dat klanten eenvoudiger voldoen aan alle stappen uit de norm ISO 19650. Deze norm wordt wereldwijd beschouwd als dé standaard voor het beheer van digitale informatie in de levenscyclus van bouwwerken. ISO 19650 beschrijft een Common Data Environment (CDE) met vier gebieden: werkgebied, gezamenlijk gebied, publicatiegebied en archief. BIM Workspace van CSN Groep ondersteunt de eerste twee stadia; het gezamenlijk gebied en werkgebied. BIMlink wordt gebruikt voor het publicatiegebied en als archief.

DeltaPi Project Manager 

De samenwerking met BIM Workspace sluit goed aan bij de API-koppeling tussen BIMlink en Project Manager van DeltaPi want hiermee kunnen aspectmodellen eenvoudig worden gepubliceerd in de online applicatie van BIMlink. De controle van data zoals beschreven in de ISO-norm helpt projectpartners in BIM Workspace om data uit BIM-modellen efficiënt te benaderen en beheren. Lees verder over de koppeling met DeltaPi.

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden!

Nieuws over CSN Groep