Skip to main content

Onze BIM-consultant Thomas Sandfort was aanwezig bij digiGO Talks en sprak daar over het versnellingsproject Digiproef. De online digiGO Talks informeren over de ontwikkelingen rondom digiGO en het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO).

digiGO

De kern van digiGO is samen digitaal optrekken, om bedrijven, organisaties en de gehele branche te verbeteren. digiGO wil de Gebouwde Omgeving versneld digitaliseren. Tijdens de webinarserie digiGO Talks worden verschillende partijen geïnterviewd waarbij ze hun werkzaamheden tijdens de diverse versnellingsprocessen toelichten.

Voorgeschiedenis

De Bouwagenda, het nationaal innovatieprogramma voor de bouw, streeft naar 100 procent energieneutrale nieuwbouw vanaf 2020, een geheel circulaire bouwsector in 2050 en tenminste 10 procent productiviteitsstijging in de bouwsector in 2025. Daarom heeft de Bouwagenda samen met het BIM Loket in 2018 het initiatief genomen voor het opstellen van de DigiDealGO. De Bouwagenda heeft vervolgens de rol van aanjager overgedragen aan de Bouw Digitaliserings Raad (BDR). Tegelijkertijd kreeg het platform een naam en uitstraling die de urgentie onderstreept: digiGO.

Thomas bij digiGO

Naast Thomas spraken Arjen Adriaanse en Hans Hilbrands tijdens deze aflevering van digiGO Talks. Adriaanse is wetenschappelijk directeur bij TNO, hoogleraar bij de Universiteit Twente en lid van de Bouw Digitaliseringsraad. Hilbrands is voorzitter van de Staalfederatie en houdt zich bezig met voor afstemming, testen en implementatie van het afsprakenstelsel met betrokkenen. Bekijk de video hieronder.

Meer lezen over Digiproef?