Skip to main content

Het Nationaal BIM Platform organiseert op 16 april een BIMPraat sessie over het boeiende onderwerp BIM in de cloud. Vanuit BIMlink zijn we ook betrokken bij het programma. Onze directeur Roy van der Velden zal dan laten zien welke voordelen werken in de cloud heeft voor klanten.

Het belooft een leerzame middag te worden want steeds meer organisaties gebruiken centrale IT-oplossingen voor het beheer van data én applicaties bij het werken in BIM. In de BIMPraat sessie wordt niet inhoudelijk ingegaan op de functionaliteit van BIM-software. Er worden wel voorbeelden gegeven van klanten die BIM-toepassingen in de cloud gebruiken. De nadruk ligt op de voordelen van deze oplossingen voor het BIM-proces. Reductie van faalkosten en kortere doorlooptijden zijn daarbij belangrijke thema’s.

Programma

Het programma bestaat uit een algemene presentatie over BIM in de cloud en er wordt een overzicht gegeven van diverse cloudoplossingen. Hierbij worden oplossingen naast elkaar gezet met de voor- en nadelen per oplossing. Generieke oplossingen zoals Microsoft Azure, Google en Amazon worden vergeleken met specifieke oplossingen die voor de BIM-markt ontworpen zijn zoals Cloudalize, Designairspace, Frame, BIM Workspace en BIMlink.

Toepassingsgebieden

Ook zullen de sprekers inzichten geven in de toepassingsgebieden van deze oplossingen. Wordt dit per project ingezet waarbij meerdere ketenpartners betrokken zijn óf als oplossing voor het hele bedrijf voor alle BIM-projecten? Als afsluiting laat Roy van der Velden (foto rechts) dus zien welke voordelen werken in de cloud heeft voor onder andere opdrachtgevers.

Informatie en aanmelden

Deze BIMPraat ‘BIM in de cloud’ vindt plaats op 16 april van 14.00-17.30 uur in het Conferentiecentrum BIT-MeetMe in Ede. Informatie is beschikbaar via Ed den Boer van Het Nationaal BIM Platform. Aanmelden kan uiteraard online.