Skip to main content

Koppeling

Madaster

Alle materialen inzichtelijk in gebouwdossiers

BIMlink en Madaster vereenvoudigen samen de uitwisseling van informatie over gebruikte materialen in gebouwen. De bedrijven hebben hiertoe een koppeling ontwikkeld tussen de eigen platforms met de gebouwdossiers van klanten. BIM-modellen uit het platform van BIMlink kunnen met één handeling ook in de systemen van Madaster worden gezet. Zo blijft alle actuele data van een bouwproject, waaronder aspectmodellen, voortdurend gesynchroniseerd.

Madaster registreert materialen en gebouwen, zoals de verkaveling en het grondbezit bij het kadaster. Materialen worden zo traceerbaar en blijven oneindig beschikbaar. Vanuit Madaster kan iedereen een webbased materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit, herkomst en locatie van materialen en geeft inzicht in de circulariteit en financiële (rest)waarde van een gebouw.

De nieuwe koppeling tussen BIMlink en Madaster biedt klanten een aantal duidelijke voordelen. Gebruikers van Madaster hebben nu ook gemakkelijk toegang tot data die niet in een BIM-model is vastgelegd, maar wel voorkomt in rapporten, documentatie of communicatie, omdat BIMlink werkt met eenduidige gebouwdossiers. Daarnaast kan de 3D-viewer van BIMlink ook direct tonen wáár een materiaal zich in het gebouw bevindt.

Info: Madaster

IFC
Revit
AutoCAD
delta-pi
DeltaPi

Power BI
KYP
Madaster
Briefbuilder
Beecot
S-Bestek
ed-controls
Ed Controls
Vastware
BIMcollab

Nieuws over Madaster

BIM

Samenwerking BIMlink en Madaster maakt materialen in gebouwdossiers eenvoudig inzichtelijk

BIMlink en Madaster gaan gezamenlijk de uitwisseling van informatie over gebruikte materialen in gebouwen vereenvoudigen. De bedrijven hebben hiertoe een koppeling ontwikkeld tussen de eigen platforms met de gebouwdossiers van…