Skip to main content

Koppeling

BIMcollab

Zicht op issues in BIM-modellen

Met issuemanagementplatform BIMcollab Cloud van softwarebedrijf KUBUS kunnen gebruikers de issues in BIM-modellen gestructureerd en centraal opslaan, delen en oplossen. Het platform is gebouwd op de open standaarden IFC en BCF en bevat alle relevante informatie voor effectieve communicatie over BIM-modellen. Issues kunnen rechtstreeks worden gecoördineerd vanuit veelgebruikte BIM-tools, zoals Archicad, Revit, Navisworks, Solibri en BIMcollab ZOOM.


Bekijk in de video hiernaast hoe de koppeling met BIMcollab wordt gebruikt in het project Amstel NEXT van Super-C / Certitudo Capital.

Koppeling BIMlink

De koppeling tussen BIMlink en BIMcollab Cloud zorgt ervoor dat BIMcollab issues ook zichtbaar zijn in de module Communicatie van BIMlink. Nu kunnen gebruikers gezamenlijk vragen- en actielijsten aanmaken en opvolgen, inclusief bijlagen die vraagstukken verduidelijken. Ook kunnen gebruikers de complete verslaglegging, zoals notulen van bouwvergaderingen, bewaren in de communicatiemodule van BIMlink. Zo is alle informatie steeds opgeslagen in de cloud.

Toekomstige uitbreidingen

BIMcollab-issues zijn nu direct vanuit de lijst zichtbaar in 3D-modellen binnen BIMlink. Vanaf eind 2022 wordt het mogelijk om issues direct vanuit BIMlink aan te maken in BIMcollab Cloud.

Meer informatie: BIMcollab

 


Aannemersbedrijf BanBouw gebruikt in het project Oranjekade Helmond ook de koppeling tussen BIMlink en BIMcollab.

IFC
Revit
AutoCAD
delta-pi
DeltaPi

Power BI
KYP
Madaster
Briefbuilder
Beecot
ed-controls
Ed Controls
Vastware
BIMcollab

Nieuws over BIMcollab